Söndag, soliga söndag.

Det har varit en ganska händelserik vecka för att par ”pensionärer”. Nu när veckan är slut så är det nästan svårt att komma ihåg allt som har hänt. Spanskan har varit inställd eftersom min lärarinna blev mormor i veckan och ville vara med sin dotter och sitt barnbarn de närmaste dagarna efter förlossningen. Vi gjorde en trevlig utflykt till hamnen i Cabo Roig i tisdags. Eftersom det var strålande sol så körde vi nercabbat, vilket vi inte har kunnat göra så mycket i Sverige. Det är så fint därnere vid segelbåtarna och i den lilla hamnen simmar det alltid en massa fiskar. Det var till och med en massa folk på stranden. I onsdags åkte jag till Ikea med Christel. Vi åkte tidigt på morgonen och kom hem igen när klockan var nästan 18. Hur det nu går till att spendera så många timmar där? Iaf var det en trevlig dag och jag fick tag i allt som jag ”behövde”.

I fredags tog vi bussen som går här i närheten, tillsammans med Marie. Vi åkte den för att se lite var vi hamnade och för att det är bra att veta….. Det blev lite av en utflykt dessutom. Vi hamnade så småningom på Zenia Boulevard. Det var ändhållplatsen. Vi tittade i affärer och åt en tostada och drack ett glas vin. På kvällen åt vi uppe hos Marie. Dottern dök också upp en stund och vi hade en trevlig kväll. Lördagen var molnig och lite tråkig. På kvällen åt vi på Central Grill. Det var vår enda promenad den dagen.

Söndagen, idag har vi hunnit med mycket. Vi åkte tillsammans med Marie, dottern, Christel och Leif imorse vid 10-tiden. Första anhalten var Los Montesinos och den månatliga bilträffen där. Efter detta åkte vi till Asejar Viveros, en stor växtgrossist på väg mot Elche. Vi hade blivit ditbjuda på rundvandring av en man som praktiserar där. Han är svensk och har bjudit in folk via Facebook. Det var nog ett 80-tal svenskar där. Vi gick runt och tittade på palmer, träd och andra växter och Ronnie berättade om dem. Vi köpte en minikiwiplanta och det ska bli spännande att se hur det blir. Efteråt åkte de flesta av oss till en genuin spansk restaurang i närheten. Den heter Cachito. Vi åt en god paella och avslutade dagen där. När vi hade kommit hem hörde vi att det var underhållning på kvarterspuben så det blev ett kort besök där, men sedan var vi trötta och tyckte det var härligt att komma hem. Det märks tydligt att solen är starkare nu än under vintern och man blir som i Sverige när våren kommer, väldigt trött, men på ett härligt sätt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s